Frågor och svar

Frågor om oss

Vilka är Netway?
Företaget Netway har sedan 2001 försett Sverige och övriga Norden med noga utvalda hälsoprodukter som är både vetenskapligt förankrade och har en lång traditionell användning som en del i en hälsosam livsstil. Vi strävar efter att välja produkter som innehåller naturliga ingredienser och bidrar i så liten grad det är möjligt att påverka miljön. I vår policy ingår att tillhandahålla produkter som ger ett mervärde och bidrar till en ökad livskvalitet i människors liv. I arbetet med att hitta sådana produkter spelar därför personliga erfarenheter en stor roll. Produkterna skall fungera i verkligheten och inte bara "se bra ut på papperet".

Allmänna frågor om produkterna

Kan era produkter hjälpa mig att bli av med ett speciellt hälsoproblem?
Enligt svensk lagstiftning får vi tyvärr inte säga att livsmedel har egenskaper som botar eller förebygger sjukdomar. Vi kan dock säga att många av våra kunder är mycket nöjda med produkterna och upplever att de blir piggare. Läs våra recensioner!

Frågor om kosttilskott

Vilket ursprung har C-vitaminet i produkten Vitamin C 473 ml?
Det har naturligt ursprung (ej syntetiskt), ej GMO, ej tillverkat av majs. Detta är en produkt vi är speciellt stolta över eftersom den även består av en unik blandning av bioflavonoider och nypon.

Frågor om våra Juicer

Vem tillverkar juicerna?
Dynamic Health Laboratories, Inc. är ett New York -baserat företag som bildades 1994. De är licensierade av det amerikanska jordbruksverket och tillverkar produkterna enligt det amerikanska livsmedelsverkets regler för GMP (Good Manufactering Practice). Deras specialitet är exotiska fruktblandningar och koncentrat samt flytande kosttillskott.

Är juicerna koncentrerade?
Alla juicer utom Noni Juice och Aloe Vera Juice är koncentrerade. Som dagsdos räcker det därför att man tar ett par matskedar som man blandar ut med vatten eller annan juice. Fastän Noni- och Aloe Vera Juicen är i sin ursprungliga juiceform räcker det att man tar ett par matskedar dagligen även av dessa, helst på morgonen.

Hur länge räcker en flaska?
En flaska av volymen 946 ml räcker i ungefär en månad vid rekommenderad användning (30 ml per dag). De mindre flaskorna på 473 ml räcker i ca 11 dagar.

Är alla juicer ekologiska?
De flesta ingredienser i juicerna är klassade som ekologiska enligt det amerikanska jordbruksverket, USDA. Märket "USDA organic" innebär att mellan 95 % och 100 % av produkten baseras på ekologiskt odlad råvara. Vår ambition är att tillhandahålla juicer som är ekologiskt producerade utan bekämpningsmedel. Vår ekologiska Noni Juice har dessutom märket ”EU-ekologiskt”.

Hur smakar juicerna?
Generellt upplevs juicerna som mer ”fruktiga” och syrliga än "vanliga" juicer som ibland kan vara söta eller utspädda. De flesta upplever smaken som god eller mycket god.

Hur lång är hållbarheten på juicerna?
Oöppnad förpackning har en ganska lång hållbarhet, ungefär ett år. Öppnad flaska bör förbrukas inom ca 45 dagar.

Kan jag sluta ta mitt multivitamin/mineral kosttillskott när jag samtidigt använder Dynamic Health:s superfruktjuicer?
Superfruktjuicer innehåller unika fyto­näringsämnen och aminosyror som man oftast inte hittar i vanliga multivitamin/­mineraltillskott. De garanterar dock inte ett komplett spektrum av vitaminer och mineraler i optimal dos. Om du inte redan använder ett bra kosttillskott med vitaminer och mineraler kan du gå in på vår andra hemsida www.sundare.nu där du kan välja bland flera olika kosttillskott av samma höga kvalitet som våra juicer.

Är juicerna pastöriserade?
Ja, som med andra juicer genomgår även våra juicer en pastöriseringsprocess för att minimera risken för bakterietillväxt. Våra juicer lågpastoriseras vilket innebär att de värms upp till 90 grader under endast 15 sekunder följt av en snabb nedkylning. Detta bevarar smak och näringsämnen bättre än vid högpastörisering.

Vad är unikt med er Noni Juice?
Vår Noni Juice innehåller juice från ekologisk odlad nonifrukt (99,6 %) från Tahiti och hallon för smakens skull. Den är framställd utan jäsning, bestrålning eller besprutning. En portion (30 ml) innehåller 30 g nonifrukt. Produkten är certifierad, EU-godkänd och KRAV-godkänd. Dessutom är den mycket prisvärd.

Vad har hallonsmaken i Noni Juicen för ursprung?
Den kommer från naturliga källor, inte syntetiska.

Kan jag ge Noni Juice till mitt barn?
Noni Juice rekommenderas inte till barn under 12 år.

Hur mycket kalium innehåller er Noni Juice?
Enligt Dynamic Healths analyser innehåller juicen 150 mg (+/- 30 mg) per 100 g. Ett dagligt intag av 30 ml Noni Juice motsvarar därför knappt 2 % av RDI.

Min juice smakar annorlunda än förut.
Våra juicer baseras på naturlig råvara. Smak och färg kan därför variera mellan olika produktserier.

Är juicerna rena juicer eller koncentrat?
Vi har rena juicer, koncentrat samt blandningar av juice och koncentrat:

Rena juicer: Noni Juice, Aloe Vera Juice, Acai Gold, Goji Gold, Mangosteen Gold
Koncentrat: Granatäpplejuice, Blåbärsjuice
Juice/koncentrat blandningar: Mangosteen Juiceblend, Mangosteen organic Juiceblend, Acai Juiceblend, Acai Organic Juiceblend, Mangosteen Juiceblend, Mangosteen Organic Juiceblend

Hur mycket vatten är tillsatt i koncentraten?
I koncentraten har man tillsatt ungefär 23 % vatten.

Vilka juicer är bäst att blanda?
Alla juicer går att blanda med varandra. Vill man göra en riktig ”superdrink” är det bra att blanda frukter med olika färger, eftersom de olika färgerna motsvarar olika sorters vitaminer och fytonäringsämnen. Röd färg brukar t.ex. utgöras av ämnet betakaroten eller lykopen, som finns i goji bär. Blå färg kommer ofta från antocyanider, som finns i blåbär och acai. En bra kombination är Noni Juice och Acai Organic Juiceblend (som även innehåller goji- och mangosteen juice).

När på dagen ska man ta juicerna?
Det rekommenderas att man tar dem på morgonen för bästa effekt. Men det går att ta dem när som helst och blanda hur som helst.

Hur höga ORAC värden har juicerna?
ORAC står för Oxygen Radical Absorbance Capacity och är ett mått på styrkan av antioxidanterna i en produkt. Våra juicer har mycket höga ORAC värden i förhållande till andra märken. Dynamic Health har själv låtit analysera sina juicer med avseende på ORAC (μ mole TE/Liter):

Acai Gold.......................................................................... 70 000
Granatäpplejuice.............................................................. 62 000
Blåbärsjuice...................................................................... 40 205
Goji Gold.......................................................................... 40 000
Mangosteen Gold.............................................................. 40 000
Goji Juiceblend................................................................. 30 000
Acai Juiceblend................................................................. 28 000
Acai Organic Juiceblend.................................................... 23 000
Mangosteen Juiceblend.................................................... 23 000
Noni Juice........................................................................... 1,500
Aloe Vera Juice...................................................................... 200

Kan jag dricka juicerna om jag är gravid?
Det amerikanska svaret på denna fråga är att man alltid bör rådfråga en läkare innan man använder något kosttillskott. I Sverige är våra juicer dock inte klassade som kosttillskott utan som vanliga livsmedel och bör då betraktas som sådana.

Är plastflaskorna fria från bisfenol?
Ja, de tillverkas av BPA-fri HDPE (Hight-density Polyethylene) plast.

Kan jag äta LCHF kost och dricka era juicer samtidigt med tanke på fruktsockret?
Ja. För de flesta juicerna är det inget problem alls. Den ”godkända” mängden kolhydrater varierar beroende på hur ”strikt” LCHF du äter. I den striktaste formen av LCHF gäller max 20 gram kolhydrater per dag. Den dagliga rekommenderade dosen av Noni Juice (och de flesta övriga juicer) innehåller endast 4-5 gram kolhydrater varav 1 g naturligt fruktsocker. Däremot bör du vara försiktig med koncentraten (blåbärsjuice och granat­äpplejuice), om du äter strikt LCHF. De innehåller nämligen 27 g kolhydrater per dagsdos.