Rea

Ionosil 5 liter

Vattenreningsprodukt som effektivt dödar bakterier, svampar, virus och encelliga protozoer av typen amöbor och plasmodium (malaria).

Availability: I lager

Ordinarie pris 1 050,00 kr

Special Price 892,00 kr

Produktdetaljer

Vikt (kg) 5.5000
Mängd 5 liter
Varumärke Ion Silver

IONOSIL är en produkt som är klassad som en vattendesinfektionsprodukt med styrkan 10 ppm, motsvarande 100 mikrogram silver per 10 ml produkt. Att något befinner sig i kolloidal form betyder att det är finfördelat i mikroskopiska fritt svävande partiklar vars elektriska laddning gör att partiklarna konstant stöter bort varandra.

Partiklarna är så små att det ryms flera miljarder silverpartiklar i en ask med storleken en gånger en millimeter. IONOSIL består till ca 90% av silverjoner och resten silver i partikelform. Vetenskapen vet att det är silverjonen som har antimikrobiella egenskaper.

Information från tillverkaren

Produkten är identisk med den kosttillskottsklassade produkt vi sålt mellan åren 2001-2009. Anledningen till att vi klassat om IONOSIL är den att EU ställt orimliga krav för att få behålla en kosttillskottklassning av produkten. Man har till en början krävt att produkten ska genomgå motsvarande en läkemedelsstudie fas ett där man tittar på hur mycket silver som tas upp av kroppen. Kostnaden för denna studie ligger i storleksordningen en miljon kronor och är bara en del av allt som EU vill att produkten ska genomgå.

Alltså tog vi beslutet att klassa om produkten till en vattenreningsprodukt. Det har länge funnits silverbaserade vattenreningsprodukter på marknaden. De flesta bygger på silvernitrat som man häller i färskvattentanken på fritidsbåtar. Större fartyg har ofta en silverjonbaserad vattendesinfektionsutrustning som renar allt vatten på fartyget. Till och med NASA har försett sina rymdfärjor med silverjonreningssystem. Dessa hjälper astronauterna återcirkulera allt vatten (och urin!) ombord på rymdfärjan. Silver i vattenreningssammanhang är alltså väl etablerat och säkert.

De silvermängder som behövs med en produkt typ IONOSIL är avsevärt mycket mindre än med silvernitratbaserade produkter. Produkten sorterar numera under Kemikalieinspektionen. EG Nummer: EG 231-131-3, CAS 7440-22-4. Ionosil såldes i 9 års tid som ett kosttillskott.

Numera är produkten beroende på de nya EU-reglerna, registrerat som ett vattendesinfektionsmedel. Produkten dödar effektivt svampar, virus, bakterier och de flesta former av encelliga parasiter av typen amöbor och protozoer. Vi har studier på produktens effekt på bland annat MRSA, dvs Methicillin Resistenta Stafylokocker.MRSA-bakterierna dör inom 10 minuter då de kommit i kontakt med Ionosil. MRSA beräknas döda kring 50.000 människor i Europa varje år

Skriv din egen recension

Endast registrerade kunder kan skriva recensioner. Logga in här eller registrera dig som kund här!